Kanalyran

Wiktoria

Tillsammans med Örs Cementgjuteri och Bloms Varuhus är Kanalyran stolt över att kunna presentera en av Sveriges bästa unga sångerskor, Wiktoria Johansson från Brämhult.

För den stora allmänheten blev Wiktoria känd i samband med Melodifestivalen 2016. Hennes ”Save Me” gick direkt till final och väl där kom hon på fjärde plats. Låten låg sedan på Svensktoppen i 12 veckor, med en tredjeplats som bäst.
2017 tog hon sig åter direkt till final med ”As I Lay Me Down”. Låten kom sexa i finalen men tog revansch genom att ligga 24 veckor på Svensktoppen och bli de mest spelade låtarna från det årets Mello.

Wiktoria fyller 22 år 2018. Trots sin ungdom har Wiktoria hunnit med mycket. Hon var en av artisterna i 2017 års Diggiloo-turné, hon har gjort promotionturné i USA, hon gjorde den svenska rösten för Vaiana i Disney-filmen med samma namn och hon har figurerat regelbundet på TV. Senast var i ”Så ska det låta”. Där visade hon på sitt breda register genom att göra en mycket fin version av ”Gabriellas sång”. Plötsligt insåg alla att här fanns mycket mer än bara det som synts i Melodifestivalsammanhang. Men så har Wiktoria också skaffat sig en bra grundutbildning på gymnasiets musikprogram.

Wiktoria sjunger helst med ett live-band i ryggen, men trots det har hon inget eget band. I Mellerud blir det Caroline Anderbergs Band som kommer att kompa henne. Bandet består av Petter Olsson, gitarr, Rasmus Lindblom, bas, Tommy Christensson, keyboards, och Mattias Hagström, trummor. Som inledning kommer Caroline att köra några låtar innan det blir dags för Wiktoria.

Wiktoria och bandet börjar sitt framträdande cirka 20.30 lördag 7 juli. Biljetterna släpps preliminärt onsdag 25 juli.

Läs om hur du skaffar biljett.

Klipp med Wiktoria:
Melodifestivalen 2016
Melodifestivalen 2017
Så ska det låta 2018
Video till Not Just for Xmas